Zanima vas kako pržiti pomfrit u fritezi? Zašto je friteza na vrući zrak odličan izbor za prženje pomfrita?

Bilo kod kuće, u restoranu ili ugostiteljskom objektu, pomfrit je klasičan prilog većini ljudi diljem svijeta. Ako želite uživati u hrskavom prženom pomfritu, možete ga pripremiti uz pomoć friteze na vrući zrak.

Zašto Peći Pomfrit u Fritezi na Vrući Zrak?

Friteze na vrući zrak danas su popularne kao brz i zdraviji način kuhanja raznih namirnica. Air fryer friteza na vrući zrak ima puno prednosti, poput uštede energije, vrlo je brza te proizvodi ukusnu prženu hranu bez upotrebe puno ulja. Ova metoda kuhanjakuha zagrijavanjem hrane, zbog čega hrana otpušta vlagu. To rezultira hrskavijom hranom boljeg okusa, a hrana više zadržava svoju boju i hranjive tvari. Budući da se ovaj proces zagrijavanja obično odvija brzo, također je vrlo dobar način kuhanja povrća, ribe, piletine i jaja. Kao rezultat toga, imaju hrskavu, aromatičnu teksturu, zadržavajući svoj oblik.

protresite kosaricu friteze na vruci zrak

Što je sve Potrebno za Hrskavi Pomfrit u Fritezi na Vrući Zrak?

Sastojci:

  • Krumpir
  • Sol
  • Papar
  • Žličica ulja

Pribor:

  • Friteza na vrući zrak
  • Nož
  • Zdjela
  • Papirnati ručnici

Upute Korak po Korak do Pomfrita iz Friteze na Vrući Zrak

vrijeme za izvaditi pomfrit iz friteze na vruci zrak

Korak 1:

Ogulite krumpire i narežite ih po cijeloj dužini i na širinu od oko pola centimetra.

Korak 2:

Stavite krumpiriće u veliku zdjelu i dodajte hladne vode da ih prekrijete. Ostavite da se namaču oko 10 do 20 do minuta. Namakanje krumpirića u hladnoj vodi prvi je korak u dobivanju hrskavog pomfrija. Na taj način uklanjate krumpirov škrob koji se stvara na vanjskoj strani komadića krumpira kada se gule i režu. Ovo je važno ako želite dobiti stvarno hrskave krumpiriće. Ako nemate vremena, možete ih jednostavno isprati pod mlazom vode, ali ćete najbolje rezultate postići ako ih namočite.

Korak 3:

Ocijedite krumpiriće i papirnatim ručnicima ih osušite, ali nemojte trljati. Krumpiriće je potrebno osušiti prije stavljanja u fritezu na vrući zrak jer to omogućuje da proces kuhanja počne odmah, bez čekanja da se površinska vlaga prvo osuši. Ako želite stvarno hrskave krumpiriće nemojte preskočiti ovaj korak!

Korak 4:

Osušeni pomfrit stavite u zdjelu, dodajte ulje te dobro promiješajte. Idealno bi bilo ulje pospricati kako bi se ravnomjerno rasprsilo po krumpiricima.

Tako pripremljene krumpiriće treba staviti u fritezu odmah nakon dodavanja ulja kako bi osigurali da pomfrit bude hrskav.

Korak 5:

Zagrijte fritezu na vrući zrak na 180C. Stavite pomfrit u košaricu friteze i pržite ga 10 minuta, a zatim dobro protresite košaricu da se krumpirići preraspodijele u košari. Kuhajte dodatnih 10-15 minuta dok krumpirići ne postanu zlatni i hrskavi.

I to je to, po želji dodajte sol i papar, i vaš hrskavi pomfrit u fritezi na vrući zrak je gotov.  

peceni krumpirici iz friteze na vruci zrak