Kupili ste novi pametni sat? Što sada, i kako iskoristiti sve opcije koje vam pruža? Prvo što trebate učiniti je povezati pametni sat s mobilnim telefonom.

Pametni satovi jedan su od najnovijih tehnoloških trendova našeg vremena i izvrstan su dodatak vašem svakodnevnom životu, jer nude mnogo praktičnih funkcija. Pametni sat može funkcionirati kao osobni asistent, a koriste se i za praćenje aktivnosti prilikom vježbanja kao i ostalih raznih metrika. U nekoliko jednostavnih koraka povežite svoj mobitel i već možete koristiti neke od popularnijih aplikacija za pametne satove.

U nastavku ćete pronaći kako uraditi povezivanje pametnog sata i mobilnog telefona.

pametni sat je potrebno povezati na mobitel

Koji je Najbolji Način Povezivanja Vašeg Pametnog Sata sa Mobitelom?

Čini se da tržište osvaja trend pametnih satova koji su pobudili interes mnogih proizvođača. Između ostalih marki, Apple, Samsung i Huawei odigrali su značajnu ulogu u popularnosti i lansiranju velikog broja pametnih satova na današnje tržište.

Najbolji način povezivanja na mobitel će ovisiti o proizvođaču i modelu sata koji ste kupili, stoga pročitajte upute koje ste dobili sa svojim pametnim satom. Ako ih ne možete pronaći ili ih nemate, potražite svoj model pametnog sata na internetu (googlajte model sata + user manual) kako biste pronašli upute. Većina pametnih satova već imaju ugrađene aplikacije koje vam omogućuju da ga prilagodite svojim željama.

Kako Povezati Pametni Sat i Mobitel Android?

Povezivanje pametnog sata sa android mobitelima je jednostavan zadatak.

Pratite korake po redu i vrlo brzo vaš sat može biti spreman za upotrebu.

 • Instalirajte na vas mobitel besplatnu aplikaciju “Wear OS by Google Smartwatch” dostupnu na Google Play Store. 
 • Uključite pametni sat, pokrenite instalaciju, odaberite jezik uređaja i prihvatite uvjete korištenja.
 • Pokrenite Wear OS aplikaciju na vašem mobitelu i pratite upute. Ukoliko se slažete sa korisničkim uvjetima korištenja pritisnite “slažem se” ili “I agree”.
 • Trebali bi dalje vidjeti vidjeti na ekranu “uključi bluetooth i lokaciju” koje trebate uključiti.
 • Pronađite svoj sat sa liste na ekranu i odaberite ga. Nakon odabira, na oba ekrana mobitela i pametnog sata vidjet ćete kodove koji bi se trebali podudarati. Ukoliko se kodovi ne podudaraju ponovno pokrenite sat.
 • Dodirnite “upari” ili “pair” i nakon par minuta trebali biste vidjeti potvrdu o uspješnom spajanju uređaja.

Nakon što dovršite postupak uparivanja, prijavite se na isti Google račun koji se koristi za vaš telefon, te će se od vas tražiti da dopustite obavijesti na svom uređaju. Aplikacija će vas također zatražiti da omogućite sinkronizaciju s kalendarom, te ćete morati dopustiti slanje i primanje poruka.

Pametni sat i mobitel su sada povezani te možete vidjeti isto vrijeme na oba uređaja. Ukoliko vrijeme nije potpuno identično na satu i mobitelu, spajanje nije uspjelo.

pracenje fizickih aktivnosti s pametnim satom

Kako Povezati Pametni Sat i Mobitel iPhone?

Za povezivanje android pametnog sata s iPhoneom, slijedite ove korake:

 • Spojite sat na punjač i upalite ga, te zatim slijedite korake na zaslonu kako biste odabrali jezik i prihvatili uvjete i usluge korištenja.
 • Instalirajte na mobitel besplatnu aplikaciju “Wear OS by Google Smartwatch” dostupnu na App store. 
 • Otvorite aplikaciju Wear OS na svom iPhoneu i odaberite opciju pokreni postavljanje.
 • Slijedite korake na zaslonu svog iPhonea dok ne vidite popis dostupnih uređaja za uparivanje te odaberite svoj sat i pritisnite “upari” ili “pair”.
 • Kôd za uparivanje bit će prikazan i na vašem iPhoneu i na satu. Provjerite odgovaraju li, a zatim pritisnite “potvrdi” ili “confirm” na telefonu.
 • Nakon par minuta uparivanje bi trebalo biti uspješno provedeno. Nakon toga prijavite se na svoj Google račun te će se od vas tražiti da omogućite nekoliko opcija poput omogučavanje obavijesti, pristup lokaciji, porukama, pristup kalendaru itd.
placanje pos uredaja putem pametnog sata

Zaključak

Iako je najbolji način za povezati pametni sat i mobitel putem aplikacije proizvođača sata, u ovom članku pokazali smo vam kako spojiti pametni sat i mobitel koristeći Googleovu aplikaciju WearOS. WearOS je aplikacija koja može povezati i Android i IOS telefone sa vašim pametnim satom, a kao operativni sustav koriste ju i poznati proizvođači satova poput Fossila, Michaela Korsa, Armanija i FitBita.