Dosadilo vam vješati veš?

Imate ograničeni prostor i razmišljate o ugradnji sušilice za rublje manjih dimenzija?

Mala sušilica rublja manja je od standardne, ali i one dolaze u različitim veličinama i razlikuju se po snazi, brzini, težini i kapacitetu sušenja.

Ako tražite uređaj koji može osušiti vaše rublje u roku od nekoliko sati, štedeći vam vrijeme i prostor ne tražite dalje, jer u nastavku članka rado ćemo vam pomoći pronaći model male sušilice rublja koja stane i u najmanji stan.

U nastavku članka istražili smo ponudu malih sušilica i usporedili njihove dimenzije, snagu i težinu, kao i količinu rublja koje mogu osušiti.

 

Mini Sušilica Rublja

mini susilica rublja Klarstein Zap Dry

Zap Dry Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 37,5 x 38 x 74 cm

Kapacitet Pranja: 50 litara

Snaga: 820W
Težina: cca 6 kg

Zap Dry je mini sušilica dizajnirana da olakša dan pranja rublja. Savršena je za one koji nemaju puno prostora ni odjeće za sušenje, a žele brzo i učinkovito osušiti svoje rublje. Unutrašnjost je izrađena od nehrđajućeg čelika i ima kapacitet sušenja od 50 litara.

U bubnju se nalaze vješalice kojima možete jednostavno osušiti do 6 komada ljetne odjeće ili 2 do 3 zimske, tj. deblje odjeće poput duksi ili ručnika.

Važno je i napomenuti da je odjeću potrebno objesiti na te vješalice jer ukoliko rublje samo ubacite, neće se ravnomjerno osušiti. 

Ova mini sušilica ima ugrađen senzor temperature te dolazi sa 3 programa sušenja.

  • TOWEL program traje 3 sata i namjenjen je za pamuk ili deblje tkanine.
  • UNDERWEAR BABY CLOTHES namjenjen je mekim tkaninama te traje 1 sat i 30 minuta.  
  • DEHUMIDIFY / DEODORIZE program traje 30 minuta i koristi se za lagano vlažno rublje, ali i za osvježavanje odjeće mirisom.

Zap Dry mini sušilica sadrži i “aroma” spremnik za dezodoriranje odjeće. Taj mali spremnik služi da u njega stavite spužvicu na koju ste prethodno kapnuli dvije kapi željenog mirisa, a koji će se potom otpustiti u odjeću tjekom odabranog ciklusa.

Ugrađen timer omogućuje da sami postavite željeno vrijeme ciklusa sa maksimalnim trajanjem od 5 sati rada, a uređaj će se automatski ugasiti nakon isteka tog vremena.

Iako svestrana, ova mala sušilica rublja ima i jedan veliki nedostatak u odnosu na svoju veću braću, a to je kapacitet sušenja.

Zbog svojih manjih dimenzija od 37,5 cm širine, 38 cm dubine i 74.5 cm visine, ova mini sušilica ipak ne može osušiti neke krupnije komade odjeće niti je primjerena za veće obitelji. 

Ipak, Zap Dry je idealan uređaj ukoliko želite brzo osušiti odjeću za bebe ili namirisati svoju majcu, te stoga ne čudi visoka popularnost među studentima, mladim roditeljima, ali i onima koji nemaju mjesta za veće uređaje.

 

Sušilice Rublja Manjih Dimenzija

mala susilica rublja Klarstein Jet Set 2500

Jet Set 2500 Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 50 x 41,5 x 60 cm

Kapacitet Pranja: 2,5 kg

Snaga: 850W
Težina: cca 17 kg

Jet Set 2500 je među najužim sušilica rublja manjih dimenzija na našoj listi. To je uređaj sa prednjim punjenjem koji ima maksimalni kapacitet sušenja do 2,5kg rublja.

Štedljivi motor od 850 W okreće bubanj od nehrđajučeg čelika kako bi uklonio vlagu iz vašeg rublja, dok vam dvostruka razina grijanja omogućuje odabir odgovarajuće temperature sušenja.

Uređaj ima jednostavan za korištenje okretni regulator, sa podesivim timerom za prilagođavanje od 20 do 200 minuta, tako da možete namjestiti temperaturu i vrijeme sušenja prema svojim potrebama, a stroj će se automatski isključiti kada ciklus završi. 

Ova mala sušilica ima izlaz za zrak na stražnjoj strani, na koju možete spojiti koljeno sa crijevom ukoliko želite izbaciti vlažni zrak iz prostorije gdje sušite robu. 

Sustav trostrukog filtra smanjuje neugodne mirise te uklanja vlakna i dlačice dok vašu odjeću održava svježom i čistom.

Dubina uređaja od 41,5 cm i težina od 17 kg idealna je za one koji imaju ograničen prostor, jer je dizajnirana da stane i u najuže kupaonice, ali ju isto tako lako nakon korištenja možete  i pospremiti u ormar.

Ipak, ukoliko tražite stroj većeg kapaciteta i snažnijeg motora, ovaj uređaj možda nije najbolji izbor.

mala susilica rublja Klarstein Jet Set

Jet Set Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 49 x 47,5 x 69 cm

Kapacitet Pranja: 3 kg

Snaga: 1020W
Težina: cca 20,5 kg

Klarstein Jet Set je nešto veća i snažnija od prethodnog modela sa naše liste malih sušilica rublja. Pruža 1020 W izlazne snage i ima bubanj kapaciteta do 3kg rublja.

Veća snaga omogućuje i brže sušenje rublja od prethodnog modela. To također znači da je bolja za isušivanje većih komada robe poput ručnika, posteljine, deka, stolnjaka i zavjesa.

Jednostavnim okretnim regulatorom moguće je postaviti vrijeme rada do 200 minuta nakon čega ce uređaj automatski ugasiti. Moguće je birati između dvije postavke temperature kao i ciklus koji želite koristiti, te postaviti željeno vrijeme sušenja.

Debljina uređaja od 47,5 cm uklopiti će se u prostor širine 50 cm i dubine 60 cm jer je potrebno ostaviti 10ak cm prostora odostraga zbog koljena i crijeva za odvod vlažnog zraka.

 

Sušilica Rublja Dubine 45 cm

mala susilica rublja Klarstein UltraDry

Ultradry Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 51 x 44,5 x 66 cm

Kapacitet Pranja: 3 kg

Snaga: 1250W
Težina: cca 20 kg

Ultradry sušilica rublja je svestrani mali stroj koji štedi prostor i učinkovito suši svježe opranu, vlažnu odjeću, ručnike ili plahte. 

Ova mala sušilica snage 1250W s prednjim punjenjem može primiti do 3 kg rublja koje može osušiti u 115 minuta, a do 1,5 kg u samo 60 minuta.

Stroj je konstruiran s bubnjem od nehrđajućeg čelika i ima čak 5 programa za prilagodbu mogućnosti ciklusa rada vašoj količini rublja.

Uređaj je klasificiran sa IPX4 zaštitom što ga čini otpornim od prskanja vodom sa svih strana pa je kao takav siguran za držanje u kupaonicama.

Ultradry sušilica dizajnirana je da pranje rublja učini jednostavnim i zabavnim zadatkom. LCD zaslon sa opcijom zaključavanja i dječjom zaštitom pruža praktično sučelje, čvrste ručke olakšavaju pomicanje, a široki kut otvaranja vrata čini utovar i istovar odjeće jednostavnim procesom. 

mala susilica rublja Klarstein Jet Set 4000

Jet Set 4000 Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 60 x 43,5 x 70 cm

Kapacitet Pranja: 4 kg

Snaga: 1400W
Težina: cca 22 kg

Kompaktni Jet Set 4000 snage 1400W dizajniran je da stane u male prostore, a istovremeno nudi veću snagu i kapacitet rublja za sušenje od svih gore navedenih sušilica.

Jednostavan je za rukovanje zahvaljujući okretnim regulatorom sa dvije razine grijanja i timerom koji vam omogućuje da prilagodite vrijeme sušenja svojim potrebama.

Timer je moguće namjestiti na vrijeme sušenja od 20 do 200 min, a nakon isteka ciklusa stroj će se automatski ugasiti.

Prostrani bubanj od nehrđajućeg čelika ima kapacitet od 4 kg, što ga čini idealnim i za veće  obitelji. Grijaći elementi smješteni su u bubanj kako bi se osigurala stalna temperatura tijekom cijelog ciklusa rada, dok vrata sa prednjim punjenjem i širokim kutem otvaranja olakšavaju pristup uređaju.

Moderan izgled i elegantna završna obrada odlična je nadopuna svakom interijeru, a CompactDry dizajn koji štedi prostor čine Jet Set 4000 savršenim uređajem za male stanove i apartmane.

 

Mala Sušilica Rublja sa Velikim Kapacitetom Sušenja

mala susilica rublja sa velikim kapacitetom Klarstein Ez Dry

EZ Dry Sušilica Rublja

.

Dimenzije: 59,5 x 51 x 68,1 cm

Kapacitet Pranja: 6 kg

Snaga: 1500W
Težina: cca 24 kg

Sušilica EZ Dry snage 1500W je inteligentan stroj dizajniran za učinkovito i brzo sušenje rublja. Osmišljen je da bude jednostavan za korištenje, štedi prostor i suši veće količine rublja u što kraćem vremenu.

Ima 3 razine grijanja sa 6 programa sušenja koji su namjenjeni za bilo koju vrstu rublja, od osjetljivih do teških tkanina, tako da je prikladan za gotovo sve vrste odjeće.

S velikim kapacitetom od 6 kg i brzim ciklusom sušenja ovo je odličan uređaj za velike obitelji ili bilo koga tko voli imati više vremena za druge stvari.

EZ Dry ima jednostavan LED zaslon sa opcijom dječjeg zaključavanja, a zahvaljujući pametnom sustavu ventilacije, sušilica je tiha te radi pri 58 do 62 dB.

Moderan dizajn sa kromiranim vratima i otvorom širine 31 cm omogućit će brzo i jednostavno punjenje i pražnjenje uređaja. 

Zaključak

Male sušilice rublja izvrsne su za ljude koji traže uređaj koji je jednostavan za korištenje i ne zauzima puno prostora. Nije uvijek istina ono što kažu: “Veće je bolje!”.

Ne može se poreći da veliki uređaj pruža veći kapacitet i brže sušenje od manjeg, ali male su sušilice mnogo pristupačnije i ne zauzimaju toliko mjesta, pogotovo ukoliko ste ograničeni veličinom prostorija u svom domu.

U ovom članku pokazali smo vam koliko ovi mali uređaji mogu biti učinkoviti, a neki od njih mogu primiti kapacitet odjeće koji je isti ili čak i veći od kombiniranih perilica rublja sa ugrađenom sušilicom.